Dziś krótko – choć w
czerwcu bądź w lipcu opublikuję obiecany
już jakiś czas temu dłuższy materiał o właściwościach
zdrowotnych chili. Tym razem ograniczę się do 10 punktów
przedstawionych oryginalnie na anglojęzycznej stronie internetowej.
Zainteresowani i znający język angielski mogą na niej przeczytać
więcej.
Oto owe powody, aby
włączyć chili do swej diety:
- Jest pełne protein.
- Zawiera tony błonnika.
- Stanowi źródło witaminy C.
- Dostarcza żelaza.
- Pomaga w odchudzaniu.
- Sprzyja wzrostowi poziomu endorfin i serotonin w organizmie.
- Zawiera substancje zmniejszające apetyt na tłuszcze i cukry.
- Wspomaga układ odpornościowy.
- Pomaga regulować poziom cukru w organizmie.
- Zapobiega powstawaniu zakrzepów, a nawet może prowadzić do ich zaniku.
--
Tworzenie treści na Ostrym blogu pochłania mój czas, a nieraz również i środki. Będę wdzięczny za każde wsparcie ze strony Czytelniczek i Czytelników.
https://www.paypal.com/paypalme.ostryblog
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz