środa, 20 maja 2020

Niech pali, na zdrowie!



Dziś krótko – choć w czerwcu bądź w lipcu opublikuję obiecany już jakiś czas temu dłuższy materiał o właściwościach zdrowotnych chili. Tym razem ograniczę się do 10 punktów przedstawionych oryginalnie na anglojęzycznej stronie internetowej. Zainteresowani i znający język angielski mogą na niej przeczytać więcej.

Oto owe powody, aby włączyć chili do swej diety:
  1. Jest pełne protein.
  2. Zawiera tony błonnika.
  3. Stanowi źródło witaminy C.
  4. Dostarcza żelaza.
  5. Pomaga w odchudzaniu.
  6. Sprzyja wzrostowi poziomu endorfin i serotonin w organizmie.
  7. Zawiera substancje zmniejszające apetyt na tłuszcze i cukry.
  8. Wspomaga układ odpornościowy.
  9. Pomaga regulować poziom cukru w organizmie.
  10. Zapobiega powstawaniu zakrzepów, a nawet może prowadzić do ich zaniku.

--

Tworzenie treści na Ostrym blogu pochłania mój czas, a nieraz również i środki. Będę wdzięczny za każde wsparcie ze strony Czytelniczek i Czytelników. 

https://www.paypal.com/paypalme.ostryblog


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz